mandag den 18. november 2013

Nu med spiralizer

Nu har vi endelig erhvervet os en spiralizer, til at lave fine spaghettilignende doodles af zucchini og lignende. Og den skal da bruges. Mille er vild med den og hjælper flittigt til i køkkenet når den skal i brug og det er jo faktisk ret så hyggeligt:-).
Opskriften lyder på palmekål også kaldet sortkål eller cavalo nero. Men det er desværre lidt svært at få i  DK, men man kan sagtens bruge savoykål i stedet. Det får en lidt anden smag, men kan sagtens fungere.

Zucchinispaghetti med palmekål, parmesan og citronskal:
Jeg undskylder billedkvaliteten - der var skrigende, sultne børn i baggrunden, så det skulle gå lidt stærkt;-)

Opskrift til 2 voksne og 2 børn:
2 zucchini som spirali

3 dl fløde
3 dl hvidvin
2 bundter palmekål uden stok
1/2 finthakket løg
1 fed hvidløg
200 gram fintrevet parmesan
Revet skal fra 1 citron
Kokosolie uden smag
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Steg løg og hvidløg blødt i kokosolie. Derefter tilsættes hvidvin og palmekål som steges mørt. Fløde  kommes i og koger lidt ned. Derefter tilsættes osten under konstant omrøring - ellers klumper det. Til sidst er det i med salt, peber og citronskal og så er der mad!

Jeg stegte nogle kødboller ved siden af til børnene og manden, men var selv fuldt tilfreds med retten uden kød 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar