Nå men fødselsdag skulle der holdes og det blev der skam. Og der blev bagt og bagt og bagt. Jeg havde fået en idé om at alt skulle laves fra bunden, det være sig tre slags boller, deraf to lchf versioner og lagkagebunde, både lchf og almindelige. Jeg brugte hele fredagen på at bage, da jeg også lige skulle bage tærte til aftensmad og derfor blev min skuffelse så meget større da lchf lagkagen faldt fuldstændig igennem. Bundene blev egentlig ok, men ret så tunge i det. Jeg havde taget opskriften fra madbanditten, men tilsat hakkede mandler. Det kan godt være det var dem som gjorde den så tung. Som fyld havde jeg lavet chokoladeganache, eller in all fairness, FORSØGT, at lave chokoladeganache. Det var blot chokolade 86% og fløde. Det burde ikke kunne gå galt, men jo det gjorde det. For det blev stenhårdt. Min svigerinde, i forsøg på at være diplomatisk og rosende, sagde kagen var lidt kiksekageagtig. Og hun havde helt ret. Kagecremen lavet på fløde, vanille, æg og kokospalmesukker forsvandt helt. Desuden skilte den??? Blandede cremen med flødeskum da den var helt kold og så skilte den - det fatter jeg altså ikke. På billedet ses det tydeligt at cremen er helt grynet, så smuk blev den ikke. Min veninde, som har en konditor gemt i sig, forsøgte dog at maskere kagen på bedste vis. I får ikke en opskrift hér, for det kunne jeg ikke være bekendt;-).
Det var også min veninde som fik dekoreret den almindelige lagkage, hér ses hendes evner bedre:-). Denne kage blev også langt mere lækker. Fyldet bestod af konditorcreme og flødeskum blandet med hindbærsylt. Figurerne, som var lavet af sukker, havde jeg købt hos Specialkøbmanden.
Jeg havde bagt gammeldags fødselsdagsboller, lchf fødselsdagsboller, lchf kerneboller og palæobrød uden nødder og det hele blev spist - bortset fra en god del af lchf lagkagen;-). Jeg tror, at jeg næste gang vi inviterer til fødselsdag, laver bundende i lchf lagkagen af oopsies med mandelmel og hasselnødder i stedet. Så bliver fyldet hindbærskum og chokolademousse. Dét ved jeg fungerer og giver en mere let lagkage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar