Om mig

Lidt om mig...bum bum bum....
Født i 1980 dvs ikke RET gammel.... Og så alligevel synes jeg at de gamle knogler værker af og til og at de fine smilerynker bliver mere og mere insisterende. Forsøger mig med diverse cremer og serummer - måske jeg en dag burde lave et indlæg om dette... Har ihvertfald testet nok produkter til at kende skidt fra kanel nu:-).
Så er jeg gift med Anders på 3. år nu og sammen har vi Emilie fra november 2011 og August fra januar 2013 dvs. der er 14 måneder imellem de to. Elsker dem, elsker dem, elsker dem!!:-). Men selvfølgelig har det sine udfordringer, at have to børn så tæt på hinanden.
Begge graviditeter og barsler har været fyldt med chips, slik og cola - søvnmangel gør min rygrad blød som en regnorm. Derfor har jeg følt et behov for at gøre noget godt for min krop nu hvor de begge har en mere stabil søvnrytme og jeg faktisk som oftest får min kære nattesøvn.
Har aldrig følt at jeg blev helt mæt af kulhydrater, men har altid været helt tosset med groft rugbrød og kartoffelchips, med det resultat at jeg har overspist begge dele. Dog ikke på bekostning af min vægt (har et dejligt stofskifte;-)) men tror ikke min krop har synes jeg tog mig særligt godt af den. Derfor har jeg besluttet at forsøge at holde mit indtag af kulhydrater på et minimum og i stedet spise flere grøntsager (som jeg har været forfærdelig dårlig til at spise tidligere....) og give den gas med gode fedtkilder, altså low carb high fat (LCHF).
Nu har vi spist efter disse principper i cirka to måneder og indtil videre er jeg stadig hooked. Jeg har fået langt mere energi, sover tungt og godt om natten (har lidt af søvnløshed tidligere) og til trods for næsten lige at have været gravid x 2 så er min mave blevet helt (HELT!!!) flad. Ikke siden jeg var 17 år har jeg haft en så fin mave:-).
Jeg giver dog plads til kulhydrater en gang imellem for lige så meget som jeg elsker min flade mave, lige så meget elsker jeg mad; at spise ude, at bage kager og brød, at eksperimentere med alverdens godter. Det er for mig livskvalitet. Men føler slet ikke at jeg lider afsavn til hverdag for what's not to like? Bearnaise sauce, tandsmør, flødesovs er pludselig helt ok at spise - så overlever jeg nok at undvære focacciabrødet og chips til hverdag;-).

Mine børn derimod spiser helt som alle andre børn. Jeg tror på at børn har brug for kulhydrater til at vokse, så herhjemme koger jeg så bare lidt pasta eller et par kartofler som børnene så får sammen med vores mad.

Jeg vægter dyrevelfærd MEGET højt og går ikke på kompromis med det. Det er dyrt, men det hele værd da jeg synes (ganske subjektivt) at kødet, æggene og mælken bare smager bedre:-). Hvad angår andre fødevarer forsøger jeg så vidt muligt at købe økologisk, men er ikke hysterisk.

Jeg har startet denne blog da jeg tænkte at når jeg nu alligevel bruger så meget tid på at eksperimentere med LCHF retter (er stadig på barsel) så kunne jeg da ligeså godt dele det med andre.

Desuden håber jeg også at dette forum kan bruges til nogle gode snakke omkring pseudoer og de udfordringer og glæder som følger med.

1 kommentar: